Boek recensie: Aapjes Haken

Spread the love

Aapjes haken bij  illustrator en ontwerper Christel Krukkert

Het aapje lijkt ingewikkeld en niet te simpel als sommige haakpatronen maar het is eigenlijk helemaal niet moeilijk om te haken. Het lijkt iets voor gevorderden. Dat vind ik leuk. Ik haak niet zo lang en niet zo veel en ik vond het patroon duidelijk, niet saai (hoewel je 2 van elk deel moet haken: 2 ogen, 2 oren, 2 handen en 2 benen) en het resultaat is grappig en schattig.
In het boek vind je ook heleboel leuke varianten van de basis aap die je na maken kan of als inspiratie gebruiken en zelf je eigen variant verzinnen!

Lilly de ballerina uit het boek

Maar let op, als er meerdere kinderen in de buurt zijn willen ze allemaal hun eigen aap.
Ik ben met Lilly de ballerina begonnen. Ik heb een voor mijn nichtje gemaakt en mijn zoon wilde er ook eentje. Voor mijn andere zoon heb ik al een piloot aap beloofd. Er is geen piloot aap in het boek maar ik zal iets verzinnen. Ik wil ook de boer en de kok maken. Ze zijn echt allemaal leuk.

Mijn ballerina’s dragen echter geen tule jurken maar organza jurken. Ik heb de randen van de organza met kaarsvlam afgewerkt.

Totdat ik een ballerina aan mijn nichtje geeft (in december gaan we de familie bezoeken) zitten beide aapjes op de luidsprekers naast de TV. elke aap op een luidspreker. Ze zijn speelgoed én unieke decoratie item!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.