Boek recensie: Art Glass Quilts

Spread the love

art glass quilts

Art Glass Quilts, new subtractive appliqué technique – bij Julie Hirota

Burda Patchwork zomer 2008

Op de voorpagina van de tijdschrift Burda Patchwork van zomer 2008 staat de quilt Textile schilerkunst á la Jean Dubuffet gemaakt bij Jeannic Le Voyer. Het is een “glass in lood” quilt met zwaarte omlijnde jongens met hun zeilboten aan de waterkant. Ik was altijd van plan een keer een glass in lood quilt te maken en de manier beschreven in de tijdschrift was interessant. De zwarte lijnen zijn niet gemaakt met bias band maar de ramen worden uit een grote zwarte stof geknipt.

Julie Hirota heeft over deze subtractieve applicatie een hele boek geschreven!
Ik vind het wel altijd leuk om over de quilter zelf te lezen en vooral hoe ze haar techniek ontwikkelde. De lijst van gereedschap en materialen is ook erg handig.
Ik had wel eens een boek over glass-in-lood quilts van de bibliotheek geleend. In alle quilts in dat boek waren alle stoffen effen stoffen en er stond niets over het quilten. Ik vroeg me af hoe quilt je z’n quilt: op de zwarte lijnen of misschien rond de “ramen”? De quilt in Burda Patchwork was met de hand gequilt en dat doe ik niet zo graag. Julie Hirota quilt met de machine en ze quilt over de hele quilt lijnen die de quilt in beweging maken. Ze gebruikt ook bedrukte commerciale stoffen met alle patronen.

In dit boek vind je ook een uitleg hoe je een patroon zelf kan verzinnen, de stappen met foto’s hoe je de ramen met de kleurrijke stoffen invult en tips. Er is ook een korte hoofdstuk over het blokken van een quilt.

Ik weet zeker dat ik een subtractieve applicatie quilt ga maken. Ik denk zelfs voor de Quiltersgilde algemene tentoonstelling 2013. Het onderwerp is Parade.

3 gedachten over “Boek recensie: Art Glass Quilts”

  1. Pingback: Quilts geïnspireerd door boeken | Maak iets moois

  2. Pingback: Elke quilt – een leerzame ervaring | Maak iets moois

  3. Pingback: The lighthouse – art quilt | Maak iets moois

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.