Boek recensie: Creating with fabric

Spread the love

Creating with fabric bij Jill Haglund

Contributors: Lesley Riley, KC Willis, Lisa Engelbrecht, Jill Haglund, Julie McCullough en Pamela Allen.

Ik zie Creating with fabric als een inspiratie en informatie boek en niet als een instructie boek. Het is een van mijn favoriete inspiratie bronnen. Volgens mij is het bedoelt om kennis te maken met de 6 vrouwen die creatief zijn op eigen manier met textiel en  te inspireren om je eigen manier te vinden. Er zijn algemene instructies voor verschillende projecten maar er zijn geen patronen bij dit boek.

Lesley Riley maakt stof documenten met foto’s, KC Willis maakt stof en papier collages met thema cowboys en indianen.  Lisa Engelbrecht tekent schoonschrift op stof, Julie McCullough maakt poppen en Pamela Allen quilt.

Ik vind dit boek heel inspirerend en via dit boek heb ik geleerd over het werk van Pamela Allen en Lisa Engelbrecht. Ik heb geprobeerd sommige technieken bij voorbeeld het verven met koffie, volgde Pamela’s steps voor quilt maken (mijn laatste quilt is zo gemaakt) en ik heb het boek van Lisa Engelbrecht gekocht. In Amazon heb ik gelezen dat sommige lezer zijn erg teleurgesteld dat er geen patronen voor het maken van Julie McCullough’s poppen. Ik vind de algemene instructies genoeg. Ik heb wel eens een stof pop gemaakt en kan zelf een patroon verzinnen.

Dit is een boek dat ik weer in mijn handen neem als ik een ongeïnspireerde periode mee maak. Ik lees weer de biografieën van de getalenteerde kunstenaressen en bekijk de kleurrijke foto’s. Dan maak ik een kleine collage zoals “oma” en de ideeën komen terug.

Mijn oma staat in de voorkant met mijn opa en hun 3 dochters. mijn moeder staat achter tussen haar ouders.

 

1 gedachte over “Boek recensie: Creating with fabric”

  1. Pingback: Goddess on the mountain top | Maak iets moois

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.