Boek recensie: Haakgeluk 2 by Claire

Spread the love
haakgeluk boek cover

Haakgeluk 2 by Claire Boeter is de opvolger van het boek “Haakgeluk” by Claire en het is weer een boek met diverse haakpatronen van woonaccessoires tot kleding en mutsen.

Mijn favorite patronen waren de poncho en de bijpassende polswarmers, omdat ze met de mooie stersteek gehaakt zijn, de Skoody sjal met capuchon, wegens de mooie Parelsteek (beide steken en ook anderen worden stap voor stap met fotos uitgelegd) en het rond vloerkleedje met fransjes. Ze zijn aan mijn TO-DO lijst toegevoegd 😉

Je moet wel in rekening houden dat Claire haar eigen merk haakgaren nr. 2 gebruikt en dat ze dikke garen zijn. De patronen zijn geschreven voor dikke haaknaalden van nr. 5 t/m nr. 8(!!) Als je liever dunne garen en haaknaald 4 gebruikt moet je de patronen aanpassen. Gelukkig staan er bij elke patroon de afmetingen van het resultaat en bij projecten met granny squares ook de afmetingen van een granny squares zelfs.

De werkbeschrijvingen bevatten schriftelijke beschrijving per toer maar ook een tekening voor ietwat gevorderde traditionele haaksters 😉

Overal is dit een boek waarmee je een paar diverse steken kunt leren als je ze nog niet kent, ideeën voor cadeaus kan krijgen en enorm geïnspireerd worden, vooral als je, zoals ik, heel veel van kleuren houdt.

2 gedachten over “Boek recensie: Haakgeluk 2 by Claire”

  1. Pingback: Haken en lezen, soms tegelijk – Maak iets moois

  2. Pingback: Crocheting and reading, sometimes at the same time – Make something pretty

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.