Boek recensie – Je eigen accessories haken

Spread the love

Je eigen accessories haken bij Marcella Mercks is het tweede boekje van Marcella Mercks met patronen en instructies voor het haken van sieraden en accessories allemaal met de wave-steek: een variatie op de halve vaste waardoor je een effect van kleine golfjes krijgt.

Ik vond het eerste boek Sieraden haken zo leuk dat ik moest een recensie schrijven met daarbij mijn eigen foto’s van mijn eigen creaties. Ik heb foto’s en de link naar mijn blog post in een grote Facebook groep, “haken en haakpatronen” geplaatst en tot mijn verbazing heeft de schrijfster, Marcella Mercks contact met mij heeft opgenomen. Ze stuurde mij haar nieuwste boek  met voorin wat persoonlijke woorden. Ik was blij! En erg enthousiast om de nieuwe ontwerpen te proberen.

Het duurde wel een tijdje want haken met de wave-steek is langzamer dan vasten en stokjes haken maar het resultaat is bijzonder en erg mooi!

Ik heb 2 telefoonhoesjes gemaakt voor mij en voor mijn vriend.
Let op, de instructies in het boek zijn voor een klein hoesje. Geschikt voor b.v. Samsung Galaxy S1 maar veel te klein voor een S3. Voor mijn Galaxy S3 begon ik met een ketting van 34 lossen ipv 26.

Ook in dit boek sieraden voor vrouwen die van aparte en unieke sieraden houden en sieraden die opvallen graag dragen. Met namen als dreads en chockers en kralen die gemaakt van naaimachine plastische bobbins!

5 chockers
4 roze dreads, er zijn verschillende manieren om ze te dragen
Kralen van naaimachine bobbins
Mijn eigen variantie van dreads

5 gedachten over “Boek recensie – Je eigen accessories haken”

  1. Pingback: Sieraden van de maand | Maak iets moois

  2. Pingback: Boek recensie: Granny squares haken: maak het met oma’s vierkantjes | Maak iets moois

  3. Pingback: Sieraden van de maand – ketting en ring | Maak iets moois

  4. Pingback: Sieraden haken – Maak iets moois

  5. Pingback: Sieraden van de maand – ketting met balletjes – Maak iets moois

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.