Boek recensie: Mandala’s haken

Spread the love

Ik heb het boek Mandala’s haken bij Haafner Linssen uit de bibliotheek geleend en nu vind ik het jammer dat ik het boek niet in huis heb. Ik zal dit boek zeker kopen om nog meer mandala’s (ook doily genoemd) te maken.

Mandala’s haken bevat 30 prachtige patronen van mandala’s. elke patroon komt met duidelijke schriftelijke instructies én een grote schematische tekeningen. In het begin van het boek wordt de techniek uitgelegd inclusief goede tips. En op het eind een aantal rand patronen. Ik heb uit het boek een grote mandala cadeau gemaakt en aan mijn moeder gegeven.

Natuurlijk kan je ook op pinterest talloze patronen vinden maar in vergelijking met kleurloze haaktekeningen is dit boek ook hartstikke inspirerend en bevat prachtige foto’s van mandala’s in bijzondere kleurcombinaties!


Mandala haak je vrij snel. Je kan in een avond al een cadeau toveren of je woonkamer versieren met iets nieuws. Ik heb een mandala voor mijn woonkamer gemaakt om onder een plant te zetten zodat het de tafel niet krast. Neem in rekening dat als je van plan bent om iets bovenop de mandala te zetten zie je weinig van de binnenste ringen.

onnehangers, of dromenvangers zoals ze ook genoemd worden is een manier om een prachtige kanten doily te laten zien. Ik begon er een te haken. Ik maak een aparte post als het klaar is.

Kortom, Mandala’s haken is een aanrader.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.