Boek Recensie: The Quilters Ultimate Visual Guide

Spread the love

 

The Quilters Ultimate Visual Guide – From A to Z-Hundreds of Tips and Techniques for Successful Quiltmaking – van Redacteur Ellen Pahl is een encyclopedie voor quilters.

Kort nadat ik mijn eerste naaimachine kocht heb ik ook de patchwork tijdschriften in de boekenwinkel ontdekt. In de meeste tijdschriften staan basis instructies van b.v. patchen, rijgen, quilten en afwerken met bias band dus ik dacht dat ik alles wist om een quilt te maken.
Al snel bleek dat de informatie in de tijdschriften niet genoeg was. Ik miste basis kennis en moest voortdurend informatie op internet zoeken b.v. over de juiste garen en de juiste naald, de perfecte binding puntjes, tunnel maken om een quilt op te hangen, quilten met de hand enz. Maar als een beginneling wist ik zelfs niet altijd de juiste terminologie die nodig was om er op te zoeken. Ik wou dat ik tijd had om aan een cursus mee te doen maar dat kan nog niet. Misschien als de kinderen iets groter zijn. In een patchwork forum las ik dat The Quilters Ultimate Visual Guide aanbevolen is en daarom bestelde ik dit boek.
Op het moment dat ik het het boek opende wist ik – Het was precies wat ik nodig had!

Dit boek geeft antwoord op alle vragen die ik kon bedenken, en ook op veel vragen die ik nog niet had bedacht. Het is alfabetisch gerangschikt en beschrijft alle belangrijke begrippen. Het bevat duidelijke foto’s en illustraties. De uitleg en instructies zijn goed en grondig geformuleerd.

Redacteur Ellen Pahl verzamelde een team van 60 mensen, waaronder historici, technische schrijvers, textiel specialisten, quilt ontwerpers en docenten, en zelfs  tentoonstelling jury leden. Ze schreven vanuit hun eigen expertise en inzichten en gaven tips en trucs op onderwerpen.
Ook als je een ervaren quilter bent, zijn er in dit boek genoeg uitdagingen om je uren bezig te houden. Het boek behandelt niet alleen de standaard quilt technieken zoals 1-patch, 9-patch, de kathedraal ramen en crazy quilts, maar ook technieken zoals Tahitiaanse en Japanse Yukata quilts. Je leert trapunto, biscuit quilt en meer.  Overal vind je trucs en tips om problemen op te lossen en adviezen en suggesties voor het maken van het quilten efficiënter en leuker.

Bij elk project neem ik The Quilters Ultimate Visual Guide ter hand.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.