Boek Recensie: The Quilting Arts Book

Spread the love

The Quilting Arts Book: Techniques and Inspiration for Creating One-of-a-Kind Quilts van Patricia Bolton

Dit boek is eigenlijk een verzameling van de beste artikelen en technieken van Quilting Arts magazine in de afgelopen jaren. Het staat op de achterkaft dat het boek ook nieuwe materiaal bevat.
Als je de tijdschrift niet kent dan is het een geweldige tijdschrift voor de Art Quilter, dus niet traditioneel patchwork en geen patronen maar meer over surface design, verfraaien technieken en verven van stoffen om unieke art quilts te maken. De artikelen worden geschreven door Art Quilters die zijn bereid om hun “geheimen” te delen en is altijd vol afbeeldingen.
Ik was een paar jaar lang abonnee op Quilting Arts Magazine. 6 keer per jaar lag hij op mijn deurmat en ik leerde zo veel en was ontzettend geïnspireerd. Toen had ik de abonnement niet verlengt want ik voelde dat ik te weinig tijd had om alles te proberen.
Ik miste de tijdschrift op mijn deurmat. Ik had later een digitale abonnement genomen. Dan ontving ik een link en kon ik inloggen en de tijdschrift op de computer te bekijken maar het was niet echt leuk en inspirerend en deze abonnement heb ik ook niet verlegt toen het afgelopen was.
In dit boek vond ik toch bekende artikelen dit ik al gelezen heb zoals over free-motion quilting, beading (kralen borduren op een quilt) en verschillende verf technieken (b.v. verven met bleek en met crayons). Ik kwam ook tegen bekende namen zoals mijn grote inspiratie bronnen Pamela Allen en Robbi Joy Eklow. Ik vond in dit book ook nieuwe technieken die ik niet kende. Misschien omdat ik niet alle issues van Quilting Arts magazine heb gelezen of omdat het boek echt ook nieuwe materiaal bevat, zoals op de achterkaft is vermeld.

Tijdens het bladeren en lezen in dit boek kreeg ik weer een zin om sketchbook (ook art journal genoemd) te beginnen.Ik wil de techniek van Laura Wasilowski voor fused-quilts ook proberen. Ze maakt bochten, golven, loops van dunne strips stof met behulp van vliesofix. Ik vond ook het manipuleren van een afbeelding in de computer en daarna het op stof afdrukken ook interessant.

Maar vooral heeft dit boek mijn een enorme groot zin gegeven om de magazine weer thuis elke 2 maanden te ontvangen. Dus heb ik een nieuwe abonnement genomen en op elke moment kan het augustus / september nummer bij mij landen!

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.