Clover iron-on transfer potlood – doen en niet doen

Spread the love

Iron-on Transfer Potlood wordt gebruikt om patronen aan papier, stof of hout over te maken. Het patroon (bv voor borduurwerk) kan gemakkelijk worden overmaken door strijken (2 tot 3 transfers mogelijk).

Gebruiksaanwijzing:
Plaats patroonpapier op het ontwerp dat u wilt kopiëren.
Trace het ontwerp met de Iron-On transter potlood.
Verwijder het patroonpapier en plaats het op de stof die u wilt borduren en strijk zonder stoom .
Voor katoen strijk met een hoge temperatuur 10-20 seconden, chemische vezels (Nylon, acryl) strijk met een gemiddelde temperatuur 10-20 seconden.
De kopie van het ontwerp verschijnt op de stof, Let op: u zult het spiegelbeeld van uw ontwerp op de stof krijgen.

De markeringen van de iron-on potlood zijn permanent!
Ik denk dat deze potlood meer is geschikt als je vakken vult met borduurwerk en niet zo geschikt voor lijnen borduren. Ik heb lijnen geborduurd op mijn cupcakes quilt en als je echt dichtbij kijkt zijn de markeringen hier en daar te zien.
Het was ook niet zo verstandig van mij de rode potlood te gebruiken toen ik wist al dat ik met blauwe garen zal borduren maar ik had toen de blauwe potlood nog niet en had geen zin om te wachten.

Zorg dat het puntje van de potlood altijd scherp is!
De dikte van deze potlood is standaard. Je kan dus een standaard puntenslijper gebruiken.

Test altijd de iron-on transfer potlood op een stuk stof vóór gebruik.
Ik heb ook een stukje witte T-shirt stof in de wasmachine gedaan en let op – de potlood markeringen bloeden over het hele stukje! dus, als je stuk gewassen moet worden, test wat gaat dan gebeuren als je wast.

Als je tekst wilt traceren moet je het spiegelbeeld traceren!

spiegelbeeld tekst

Traceer je ontwerp op patroon papier.
Je kan op printer papier traceren als je patroon papier toevallig op is maar printer papier is helemaal niet doorzichtig. Dit maakt het moeilijker om te zien waar precies je het ontwerp krijg als je het strijkt. Een doorzichtig papier is handig als je tussen applicaties (cupcakes b.v.) wilt borduren.

Borduur patroon op de stof

De iron-on transfer postlood is een van de manieren om een borduurpatroon op stof te traceren. Er zijn andere manieren die meer geschikt zijn als je het leuker vind om niet zo accuraat te moeten borduren en wilt om tijdens het werk te kunnen veranderen. Een van de andere manieren is traceren met diepvries papier (freezer paper) en water oplosbare markering pen. Dat zal ik binnenkort laten zien.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.