De Algemene Tentoonstelling 2013

Spread the love

Wat was het leuk weer in de Algemene Tentoonstelling in de grote kerk in Alkmaar.
Dit jaar ging ik samen met mijn vriend. Het was een grijze dag maar de weg naar Alkmaar was mooi en groen. Ik was erg enthousiast. Het was de eerste keer dat een quilt van mij tussen de honderden quilts van de quiltersgilde leden  in de tentoonstelling staat!

De grote kerk is een  buitengewoon bijzondere plaats om een tentoonstelling te geven. De hoge plafonds, de lange ramen, de graven in de grond. Mijn vriend vond het vooral interessant om te kijken op wie we staan.

En dan waren er de quilts. Traditioneel en Art quilts, van elke techniek wat. Ik bekeek van dichtbij een glas in loods quilt en een “Tile quilt” want ik wil ook quilten maken met deze technieken. En ik ben gek op machine doorstikken. Ik heb veel foto’s gemaakt ter inspiratie.
En toen stond ik voor “Hot Africa” de adembenemende quilt van Janneke de Vries- Bodzinga. Ik kreeg tranen in mijn ogen! echt waar! Het is echt een meesterwerk!

Details "Hot Africa" de adembenemende quilt van Janneke de Vries- Bodzinga.

Ik heb geprobeerd Janneke de Vries te beschrijven het gevoel dat ik van haar quilt krijg maar het was moeilijk. Ik vond de woorden niet. Hoewel ik noot in Afrika ben geweest voel ik me aangetrokken tot dit continent. Ik lees ook graag boeken over Afrika en wil ik een dag op de grond van dit werelddeel staan.

En dan hebben we mijn quilt gevonden! De quilt “mother and child” die ik niet eens voor plan had om in te schrijven en de lieve vrouwen in de regio dag zeiden dat ik het gewoon MOET doen!

Op weg naar huis had ik al zo veel ideeën voor mijn volgende quilts. Ik keek door het raam en maakte een paar foto’s van al het groen.

Het was een leuke dag!
Het het thema voor de ATT van volgend jaar is al bekend en is “Kringloop

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.