De drukke maand van het jaar

Spread the love

Vanavond voordat hij ging slapen vroeg Shaun me of hij morgen mag kijken of hij een cadeau in zijn schoen heeft. Hij is 2,5 jaar en heeft voor het eerst bewust sinterklaas meegemaakt. Ik vertelde hem dat Sinterklaas al terug in Spanje was.

Wat waren de laatste weken spannend voor de kinderen. Ze werden vroeg waker en al om half zes ’s ochtends vroegen of ze naar beneden mogen terwijl ik nog een uurtje slapen wilde voordat ik echt op moest.
Twee dagen na pakjesavond is mijn oudere zoon ook nog jarig. Dan heb ik het zelf  druk met het maken van  traktaties voor school en het organiseren van een verjaardag feestje. Dit jaar hadden we het feestje thuis. Nu weet ik niet of ik het nog een keer durf.

Stel je voor, 8 jongens van 7 jaar oud in één kamer vol met ballonnen. Kan je raden hoelang het duurde totdat ze potloden in hand hadden en van de banken sprongen om de ballonnen met de potloden te prikken? binnen 1 uur waren alle ballonnen stuk. Het lukte me maar één ballon te redden. Ze mochten de ballon van Shaun niet stuk maken want hij wordt verdrietig als het stuk gaat.  De slingers gingen van het plafond ook af. Dat vond ik niet zo leuk dat ze de versieringen vernielden.

Voordat het feest begon

Voor school heb ik dit jaar cake lolly’s gemaakt. Ik heb ze voor het eerst in de tijdschrift “taarten decoreren” deel 6 gezien. Ik heb ze nagemaakt. Ze zijn minder perfect rond zoals in de magazine.

Het feest was in de thema “ruimtevaren”. de pinata was de maan gevuld met chocolade muntjes, er was een grote punch-raket waarin verborgen prijzen zaten, raket bedankt doosjes en meer chocolade balletjes.

punchraket
punch raket
Bedankt doosjes. Idee van Martha Stewart http://www.marthastewart.com/275657/kids-party-favors/@center/276960/kids-birthday-parties#187290

Ik heb zo veel chocolade balletjes gemaakt dat we het hele weekend nog chocolade balletjes gegeten en op maandag had ik nog een stuk van 30 naar mijn werk meegenomen. Mijn collega’s waren heel blij mee.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.