Handmade verkopen?

Spread the love

Toen ik begon quilten en realiseerde ik hoeveel werk erin zit en hoeveel de materialen kosten heb ik voorgenomen nooit mijn handmade creaties te verkopen en alleen als cadeaus te geven. Meest mensen zijn gewent aan mode accessories en baby spulletjes in warenhuizen of markten goedkoop te kopen. Ze denken niet eens hoe lang het duurt om iets te maken en hoeveel de fabriek medewerkers wel (NIET) er voor krijgen.
Maar voor vriendinnen doe ik soms afzonderingen. Zo is het gebeurt dat een vriendin van me, een fotograaf die vooral kinderen op foto’s zet, me heeft gevraagd op een zeer korte termijn van 3 dagen(!!) een mutsje, wrap en haarbandje te maken voor een fotosessie van een baby van 6 weken oud!
Het is al lang geleden sinds ik een baby van 6 weken oud in mijn handen had maar ik vond de maten op (Bless God) internet! Ik heb het mutsje en de wrap op de breiringen (loom) gebreid. Met een dunnen zachte garen worden grote “gaten” gecreeërd precies zoals ze het wilde. Ook de wrap is super zacht geworden.
Voor de haarbandjes moest ik weer improviseren met allerlei kralen, bloemen en tule stof om iets fijn en klein te maken.

newborn mutsje met detail
wrap
haarbandje

Mijn vriendin kocht van me de spulletjes voor een zeer mooie prijs voor haar en ik kreeg ook een voorbeeld te zien van het schattige kindje met het haarbandje en de wrap. Ik zal niet een winkel voor baby wraps beginnen maar voor dat ene keer was het toch leuk 🙂

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.