Hexagon kussen

Spread the love

Ik ben nog steeds druk bezig om de woonkamer wat vrolijker te maken met kleur, textuur en vorm. Ik vind het leuk dat elke kussen een andere techniek laat zien. Deze keer koos ik voor traditioneel English paper piecing met papieren zeshoek templates. Deze zeshoeken hebben een rand van 2 inch. Ze zijn dus heel erg groot en er zijn 2 voordelen eraan:
1. De kussen is snel klaar
2. ze zijn groot genoeg voor stoffen met grote patronen. Deze stoffen blijven altijd achter in mijn stash omdat ik nooit weet wat ik ermee moet doen. Ik heb dus weer de stash een beetje kleiner gemaakt. Alle stoffen hebben een beetje retro jaren 70’s stijl vind ik.

Op een van de zeshoeken staan poesjes

Om de vintage stijl compleet te maken heb ik ook wat ouderwetse knopen gezet op de oud roze achterkant. Het was ook de eerste keer dat ik de knoopsgatvoet  heb gebruikt! Ik weet niet meer waarom het idee van knoopgaten maken me zo gespannen maakte. Het is echt een makkie met dat ding!

2 inch zeshoeken zijn groot genoeg voor stoffen met grote patronen
Sushi, onze nieuwe poesje, vindt de kussens ook leuk

Verder heb ik deze week ook mijn quilt “The mirror” naar Maastricht gestuurd want JA! Het is geaccepteerd voor de OEQC 2015. Ik weet alleen niet of het me lukt om daar naartoe zelf te gaan. De quilt heb ik al eerder met de stofzuiger schoongemaakt maar toch blijven er kleine draadjes hangen. Die heb ik heel snel verwijderd met de hulp van de pluisvrije roller!
Dat is grappig want  ik had nooit z’n roller in huis gehad totdat Sushi bij ons 2 maanden geleden kwam wonen. Het was dus een heel goed idee om een poesje te adopteren!

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.