Internationale Dag tegen Racisme en Discriminatie 2018

Spread the love

Elk jaar wordt er op 21 maart de Internationale Dag tegen Racisme en Discriminatie gehouden. De dag is door de VN ingesteld naar aanleiding van het bloedbad in Sharpeville in Zuid-Afrika op 21 maart 1960, waarbij de politie het vuur opende op een groep mensen die vredesdemonstratie tegen de apartheid hielden.

De apartheid in Zuid-Afrika is inmiddels afgeschaft, maar racisme en discriminatie zijn nog aan de orde van de dag. De school van mijn zoon had ook aandacht besteed aan deze dag. De leerlingen hadden al een tijde van tevoren voorlichting gekregen over ‘vooroordelen, identiteit en discriminatie en de universele rechten van de mens’ en ze maakten posters en schreven gedichten. De families van de kinderen werden uitgenodigd voor een avond waarin alles wat de kinderen maakten tentoongesteld zijn. We maakten ook hapjes en kochten hapjes en al het geld was gegeven aan een goed doel.

Ik heb veganistische chocolade taart gemaakt en die was een succes! alles was heel snel op! Op elk stukje van de taart stond een mini demonstratiebord met tekst of afbeelding over Black lives matter, Vluchtelingen welkom, geen mens is illegaal, LGBTQ rechten, Palestijnse rechten en bekende figuren zoals Rosa Parks, Malcolms X en Martin Luther King.


De taart is veganistisch. Het bevat geen eieren en geen meld.
Het recept heb ik van een vriendin gekregen en deel ik het hier graag

Ingrediënten:

  • 3 glas meel
  • 2 glazen suiker
  • 1/2 glas cacao poeder
  • 1 lepeltje zout
  • 2 lepeltjes bakpoeder
  • 2 lepels Azijn (ja, je leest het echt! – ik gebruik appelazijn)
  • 2 lepeltjes vanille extract
  • 2/3 glas olie
  • 2 glazen koud water

Verhit de oven voor op 180° C. Meng alle drogen ingrediënten. Maakt in de droge mengsel 3 kuilen: kuil 1: olie, kuil 2: vanille extract, kuil 3: azijn. Giet het water boven alles en roer goed totdat de mengsel helemaal glad is. Verdeel de mengsel in 2 lange geolied bakvormen en bak 40 minuten. Steek een tandenstoker in de cake, als de tandenstoker   droog uit komt is de cake gaar.

In de recept staat dat de taart het lekkerst is als het warm is en met chocolade saus en ijs. Maat de taart is ook heel erg lekker als die koud is en de chocolade saus hard werd (ik maak de saus zo: puur chocolade smelten samen met 2 lepels kokos olie)

Verder was ik ook met mijn kinderen op zondag in Amsterdam bij de grote intocht tegen racisme en uitsluiting waarbij 4000 mensen mee liepen. Het was geweldig! Solidariteit is ontroerend!

Helaas ben ik net voor de intocht mijn handschoenen kwijt geraakt. don’t worry, Ik ben al bezig 😉

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.