Quilter’s hobby’s

Spread the love

Al jaren lees ik Blogs van quilters en tassen makers en ook van andere handwerk hobbyisten en kunstenaars. Zelf zoek ik niet zo veel naar die tutorials, hoewel het wel eens gebeurde dat ik een brillante toepassing voor een gereedschap zag of een bijzondere techniek leerde. Ik word door de blogs vooral geïnspireerd. Zeker als de blogger goede foto’s maakt (Dat is erg belangrijk!). Het valt meteen op dat quilters ook andere hobby’s hebben en dat ze creatief ook in andere gebieden zijn. Meest van ze houden ook van tuinieren en dat vind ik logisch want wie houdt er nou niet van mooie bloemen in de tuin? zeker iemand die op mooie kleurrijke stoffen gek is!
Wij hebben een klein voortuintje en een achtertuin en vroeger was ik er vaker mee bezig. Ik heb toen geprobeerd om tomaten laten groeien. De plant is eigenlijk een beetje lelijk en stinkt ook nog maar we kregen zulke mooie trossen. Een paar keer heb ik gewoon van de plant geplukt en in de salade gedaan! echt waar! maar net voordat ze allemaal rood waren begon de herfst weer. Tomaten planten kunnen niet tegen veel water. Bloemen wordt het dan. Je wordt  er tenminste niet teleurgesteld als je niets uit je tuin kan eten.
We hebben dus rozen en clematis en lavendel NATUURLIJK Maar sinds we kinderen hebben is de tuin meer een parkeerplaats geworden voor auto´s fietsen, poppen wagentjes. Gisteren was mijn jongste zoon jarig. Hij werd 2 jaar en nu staat er ook een zandbak (z’n mooie blauwe schelp).

Dit wordt mijn tuin dus niet

Quilt garden
Quilt gardens in The Seasonal Landscape Exhibits program

Andere quilters koken en bakken. Ik kan niet koken. Misschien moet ik eerst een hele traditionele quilt met de hand quilten dan leer ik het koppige volgen van instructies en maten die nodig is bij het koken. Ik bak wel 2 keer per jaar een taart. ja, je raad het wel. Ik heb 2 kinderen dus ik bak 2 verjaardag tarten per jaar.
2 jaar geleden kreeg ik van mijn moeder een boek over fondant decoraties. Sinds dan maak ik 2 keer per jaar een cake met figuurtjes. Ik heb pingu, cars en bumba al gemaakt en gisteren hebben we Nijntje en vrienden picknicken in het bos opgegeten.

Shaun verjaardag taart 2012
Nijntje en vrienden verjaardag picknick

Voor 2 taarten per jaar heb ik heleboel gereedschap en dat is helemaal de schuld van deze leuke winkeltje voor taart decoratie. In mijn laatste bezoek kocht ik een suikerquilt setje!

suiker quilt
Mijn eerste suiker quilt

En ik dacht dat ik een uitvinding deed! LOL

Google search voor quilt cake
Afbeeldingen op google zoeken met de trefwoorden "quilt cake"

Ik zal het leuk vinden om te leren wat voor andere creatieve hobby’s quilters hebben.
Wie weet, misschien vind ik een nieuwe hobby.

Groetjes
Ayala

4 gedachten over “Quilter’s hobby’s”

 1. Hoi

  wat een leuke taarten!
  Ik quilt, kan aardig koken vindt bloemen in een tuin pracht maar zelf tuinieren vind ik helemaal niets.
  Weet je wat ik nog wil leren: kantklossen… ik heb ooit de spullen er voor gekocht de boeken gelezen een kussen gemaakt en een heel klein lapje geklost. Dat lukte niet helemaal en daarna ben ik er nooit meer aan toegekomen.

  Groetje,
  Linda

  1. Ja! kantklossen staat ook in mijn lijst!
   en ook zijde-schilderen. Ik heb al zijde en potjes verf ooit gekocht en nooit open gemaakt. Dat is een onderwerp voor een nieuwe post denk ik, het kopen van materialen en niets ermee doen:)))

   gr. Ayala

 2. Wat een geweldige taarten! Ik tuinier en lees en quilt en soms een haakwerkje tussendoor.
  Heerlijk om zo bezig te zijn met allerlei dingen en ik vind het ook erg leuk om de blogs van andere te lezen zodat je allerlei nieuwe info krijgt.

  Goetjes,
  Carla.(drogist Piet)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.