Quiltersgilde Regiodag Noord Holland

Spread the love

Het is al een week geleden dat ik bij de Quiltersgilde Regiodag Noord Holland in hoorn was. Wat was het weer leuk! Het was slechts mijn tweede keer en het was al half jaar geleden maar al op het busstation in hoorn heb ik bekende gezichten ontmoet en bij binnenkomst wisten ze al mijn naam voordat in mijn lid kaart liet zien!

In november was het mijn eerste keer ooit bij een Regiodag en ik wist niet precies wat ik meenemen moet en hoe. Van Gerry die naast mijn zat kreeg ik het briljante idee om een plastic doosje met vakjes voor mijn spullen te gebruiken. Het doosje sluit heel goed af en er is geen kans dat het zomaar in de tas opent en alle spullen eruit vallen.

In de zaal was ook een winkeltje en daar heb ik een zakje met knopen gekocht omdat het precies wat ik nodig heb om mijn quilt af te maken!We kregen een lezing van Marjon Hoftijzer-Boer  over haar quilts en inspiratie. Ze vertelde een emotioneel privé verhaal over haar familie. Veel van haar quilts zijn daardoor geïnspireerd . Tegenwoordig werkt vooral met doorzichtige stoffen. Na de show and tell, waarbij ik ook over mijn sudoku quilt vertelde, kregen we een workshop van Marjon. we borduurden op lagen polyester vlies. Ik vind het borduren op doorzichtige lagen interessant maar vooral het borduren op de naaimachine en daarvoor moet je de naaimachine instellen en het kan uren duren totdat je de juiste spanning vind. Ik heb maar 1 naaimachine en niet zo veel tijd. Als ik uiteindelijk tijd heb om voor de naaimachine te zitten wil ik gelijk beginnen naaien of quilten en niet met de spanning bezig te zijn. Misschien later als ik meer naaimachines heb 😉

Maar natuurlijk kreeg ik veel inspiratie van z´n dag. Er zijn veel meerdere manieren om transparante stoffen te gebruiken. Ik heb op dezelfde avond al een paar organza stoffen in verschillende kleuren besteld.

In onze gezellige tafel met de vrouwen die me vorige keer zo warm ontvangen hadden we deze keer een eerzame gast: Inge Schoonderwoerd, voorzitter van het Quiltersgilde. Ze heeft me gevraagd wat ik met een punchmachine doe en later thuis kreeg ik een idee 💡 – Ik ga een quilt maken met geïntegreerde machine gevilt stukjes! En daarin ga ik ook de organza gebruiken! Alles valt in plaats!

Een paar vrouwen overtuigden me dat ik moet mijn quilt in de Algemene tentoonstelling inschrijven. Ik dacht dat de tentoonstelling alleen open was voor quilts die in de gekozen thema (dit jaar is de thema PARADE) zijn maar Inge zei dat ook quilts niet in de thema zijn welkom. Dat wist ik helemaal niet!! Ik heb net foto’s laten afdrukken en het formulier gedownload..

En morgen gaan we weer naar de camping. weer wat hexagons ingepakt 😛

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.