Quiltersgilde Regiodag

Spread the love

Op zaterdag was ik voor het eerst bij een regiodag van de Quiltersgilde.
Ik moest vroeg in de ochtend naar het treinstation fietsen. Er is bijna niemand op straat op zaterdag om acht uur. Dan de trein naar Hoorn en een paar haltes met een bus en was ik daar precies op tijd!
Al voordat ik naar binnen ging kreeg ik een warme welkom van een groep quiltsers die me uitgenodigd heeft om bij ze aan tafel te zitten. In de kamer rond hingen al quilts van de leden. Ik had ook een quilt bij me, maar ik was te verlegen om hem op te hangen want alle andere quilts waren zo mooi en heel professioneel.

In de eerste workshop begonnen we een mini sudoku quiltje. Ik had 3 blokjes af en de rest had ik met de naaimachine thuis afgerond. Ik wist dat als ik nu niets ermee doe wordt het nog een UFO en dat probeer ik juist te voorkomen!.Ā  Ik heb dezelfde avond nog een quilt top van gemaakt met een border. Ik ben klaar om te gaan met de vrije hand quilten zodat het interessanter wordt. Ik gebruikte een sjabloon. Op de gekleurde blokjes was het te moeilijk het patroon te tekenen. Op internet heb ik ontdekt dat het mogelijk is om op freezer paper te quilten en daarna de freezer paper te scheuren. Dat ga ik bij deze proberen šŸ’”

sudoku quilt regiodag 2012 noord holland quiltersgildesoduko quilt regiodag 2012 noord holland quiltersgildeTerwijl ik aan het patchen was vroeg een van deĀ Regiovertegenwoordiger me of ik ook een quilt bij me heb en ik heb hem uit mijn tas gehaald. ze vond dat het moet opgehangen wordenĀ  šŸ˜³
Dat betekende ook dat tijdens het “Show and Tell” over mijn quilt heb verteld. En ik hoorde dat mijn quilt gekozen is als Quilt van de dag. wat een verassing! Ik moet een betere foto’s van de quilt nog maken want het komt op de website van quiltersgilde te staan! šŸ˜›

In de tweede workshop na het lunchen en “show and tell” hebben we een ornament voor een kerst boom. Het was een lueke en gezellige dag en ik wil zeker in April ook bij zijn!

In de bushalte op weg terug naar het treinstation heb ik met 2 quiltsters gepraat en ik zei alleen zonder bedoelingen dat ik kerststoffen in mijn stash helemaal niet hebdat een van de vrouwen uit haar tas een zakje uithaalde en mij een paar kerststoffen overhandigde! zo aardig!

Ik raad dus elke lid van quiltersgilde ooit bij een regiodag te zijn!

Groetjes,

Ayala

2 gedachten over “Quiltersgilde Regiodag”

  1. Pingback: Sudoku quilt – af | Maak iets moois

  2. Pingback: 3D Sudoku mini quilt | Maak iets moois

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.