Sudoku quilt – af

Spread the love

De kleine sudoku quilt is ook eindelijk af. Ik begon op 3 november in de regiodag Noord-Holland van de quilters gilde. Ik wilde in elke blok een bloem in het midden quilten maar de stoffen waren zo kleurig dat ik moeite had om het patroon te tekenen. Op internet heb ik ontdekt dat het mogelijk is om op freezer paper te quilten en daarna de freezer paper te scheuren. Dat ging ik proberen, schreef ik in mijn blog post van 6 november.

Gelukkig heb ik maar één blokje gequilt en daarna probeerde ik het papier te scheuren. Zo ontdekte ik in een vroege stadium dat freezer paper niet makkelijk scheurt zonder de stiksels los te trekken! Ik heb de gequilt bloem uit gehaald!
Meteen heb ik alle freezer papers verwijderd en het patroon op Vilene stik & trek. Oh wat een werld van verschil! Stik & trek is doorzichtiger, dunner (dus makkelijker om op te naaien) en het belangrijkste – HET SCHEURT! met behulp van pincet is het helemaal geen probleem om de kleinste stukjes te trekken en de stiksels blijven in plaats!

De eerste bloem heb ik met glow-in-the-dark garen gequilt en ik vond het uiteindelijk niet mooi. Ten eerste is de garen erg dun en de bloem was te onzichtbaar. Ten tweede waren de tekeningen op de freezer paper niet goed te verwijderen. De garen werd grijs omdat ik grijze navullingen heb gebruikt. dus, les 2 is: nadat je quilt zijn de tekeningen die gemaakt zijn met stof-potlood moeilijk te verwijderen. Het is dus erg verstandig om navullingen te kiezen in een kleur die hetzelfde of bijna hetzelfde is als de garen die je gaat gebruiken. Ik gebruikte groene navulling en quiltte met metallic turquoise garen en dat was goed.

De border heb ik ook met sjabloon gequilt met dezelfde metallic garen. en op de witte randjes om de blokken heb ik witte kralen geborduurd en in de hoeken heb ik stukjes gezet die gevallen zijn uit een kapotte armbandje!

De quilt hangt nu in onze keuken.

En wat was het fijn om vandaag een nieuwe quilt te beginnen zonder dat ik dat schuld gevoel krijg dat ik iets nieuws begin voordat de huidige quilt gereed is. Deze keer is een quilt echt af!

2 gedachten over “Sudoku quilt – af”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.