Tilda maar toch niet helemaal

Spread the love

Tilda, wie kent haar niet? met peren in haar keuken, wollen vloerkleedjes in de ingang en poppen mevrouwen in de badkamer? Als je haar echt niet kent klik op haar naam, het is een link naar haar website). Ik heb één boek van Tilda: Sew Pretty Homestyle,2006 en ik heb al een paar dingen uit dit boek gemaakt.
De cupcakes mini quilt vond ik altijd leuk maar…  De kleuren passen niet bij mij. De combinatie van pastels blauw en roze is mooi maar ik hou meer van felle kleuren en “onrustiger” combinaties, en van elke keer iets anders.
ten tweede, ik heb geen geduld voor “wrong side applique”.

ten derde, in haar quilt stond iets in het Frans geborduurd. ik spreek geen Frans. I borduur liever een citaat in het Engels, maar welke? Nou, dat was niet z’n groot probleem. Je schrijft “quotes cupcakes” in Google en je krijgt lijsten!
Ik heb al gekozen dat mijn quilt blauw en geel en bruin van chocolade wordt. De uitdrukking “When life gives you lemons, make lemon cupcakse” was gewoon perfect!
Het patroon kan je downloaden hier.

2 dagen oefende ik het schrijven van de uitdrukking in schoonschrift (calligraphy) totdat ik tevreden was met het borduurpatroon. De cupcakes toren en cupcakes heb ik met vliesofix geplakt en daarna met de vrije hand gequilt : ronde lijnen en hartjes.

cupcakes mini quiltDe rand (binding) heb ik deze keer op een hele andere manier gemaakt dan de traditionele manier.  Robbi Joy Eklow leert in haar boek “Free Expression: The Art and Confessions of a Contemporary Quilter” hoe je een randje van stof met vliesofix verstevigt en daarna met een golf mesje snijd en tot slot de band aan de randen van de quilt met de strijkbuit plakt. Dat was leuk en snel!

rand mini quilt

En natuurlijk heb ik de quilt met kralen versierd! Ik ben te verslaaft aan kralen om dat niet te doen.

klaar:

cupcakes mini quiltDe afmetingen van de quilt zijn 55 cm x 22 cm (helft van een fat quarter)
Om de uitdrukking op de stof te traceren heb ik Clover iron-on transfer potlood en ik heb tips (doen én niet-doen) en meningen over het gebruik van deze potlood. In de volgende post deel ik mijn inzichten met jullie.

3 gedachten over “Tilda maar toch niet helemaal”

  1. Pingback: Clover iron-on transfer potlood – doen en niet doen | Maak iets moois

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.