Versier je tuin met gehaakte mandala en veren

Spread the love

Zonnehangers, of dromenvangers zoals ze ook genoemd worden is een manier om een prachtige kanten doily te laten zien. Dat schreef ik aan het eind van de recensie voor het boek Mandala’s haken bij Haafner Linssen.

Zonnehangers en dromenvangers zijn echter 2 verschillende dingen. Zonnehanger is de Nederlandse vertaling van het Engelse woord suncatcher en die hang je voor het raam. Als de zon door de hangers schijnt, geven de schaduwen een fascinerend effect in de kamer.

Dromenvangers werden oorspronkelijk door de Canadese en Noord-Amerikaanse Sioux en Ojibwa (native amerikanen) gebruikt. De dromenvanger vangt de ‘’slechte’’ dromen op in het ‘web’ en volgens de legende glijden ze er dan in de morgen af en drogen ze op in de ochtendzon. Fijne dromen kunnen ongehinderd hun doorgang in het centrum van de dromenvanger vinden en treden daarmee het leven binnen van de dromer.

Eigenlijk is een mandala gespannen in een ring als versiering voor je tuin geen van beide is. Maar wel mooi. Voor de veren had geen vogel moeten lijden. Die heb ik zelf langs water in mijn woonplaats verzamelt en op het strand op zandvoort 😉

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.