November – inspiratie maand

Spread the love

Net voor de wintermaanden als ik me voorbereid op maanden binnen zitten tot het warm genoeg en droog weer is voor buiten activiteiten (wintersport? nee, dank je) is het extra leuk en belangrijk dat er in november inspirerende evenementen.

Eerst ging ik naar kreadoe “Hét grootste DIY-event van de Benelux!”. Quilten zie je niet zo veel op deze beurs maar het is een paradijs voor journal-artists en haaksters (en ik doe beide).

Gelukkig bleek dat ik niet juist heb geraden hoeveel bolletjes wol in de auto waren gestopt. Waar zou ik anders 922 bolletjes opgeslagen?!

Ik heb gekocht: materialen voor art journaling, stempels, inktkussen, stencils, een DIY pakket van fantasy atelier en een lang gezocht ply splitting needle!

Mijn eigen Kasteelbol uit het doe het zelf pakketje paars van Fantasy atelier

Een week daarna ging ik naar de Regiodag Noord-Holland zuid van de Quilters gilde. Het was voor mij de eerste keer bij de regio dag in Landsmeer. De thema was Modern quilten en ik hou van modern quilten. Wat ik leuk vind aan modern quilten is de combinatie van de uitdaging van traditionele quilten met de vereiste precisie (en hoewel ik voortdurend wordt verteld dat “niets moet!” niemand kan me overtuigen dat het ok is als de hoeken niet goed aansluiten 😌) met de minimalistisch ontwerp en niet-minimalistisch kleurplaat 😉. Ik vind me aangetrokken tot de grote gequilte negatieve-ruimte (meestal wit! extra uitdaging!) en de herhaalde figuren als driehoek en cirkels! I hou van cirkels! Ik heb een aparte pinterest board alleen voor quilts met cirkels!

In de volgende posten ga ik over de volgende schrijven:

  • Wat is modern quilten
  • Recensies voor boeken over modern quilten.
  • De quilts die ik ga maken van de stoffen waarmee ik na de regiodag naar huis kwam.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.