Corona mode

Een jaar geleden heb ik een jurk zelf genaaid met een oud patroon, dat out een 10+ jaar oud “knipmode” komt en ik heb de jurk nog niet laten zien. Het patroon komt out knipmode van april 2008(!!)

Het is een makkelijk patroon. Ik heb zo veel jaren géén kledingstuk gemaakt. Ik wilde iets makkelijk beginnen met grote succeskansen 😉. Deze jurk is gemaakt uit slechts 2 stukken! Voor de naden heb ik Vliesofix gebruikt om de naden goed plat te plakken voordat ik de zoom doorstikte.

Dit was allemaal vorig jaar. En hier zijn we dan, een jaar later deze week heb ik van de restjes stof de nieuwe MUST-have accessorie gemaakt: een bijpassend mondkapje!

De mondkapjes zijn gemaakt precies volgens Leah Day’s briljante tutorial voor een mondkapje met een filterzak. bekijk het op youtube.

Ik weet echter niet of ik het een gewoonte maak om een mondkapje regelmatig te dragen. Het dragen van iets om mijn neus en mond verergert mijn allergieën en mondkapjes zijn niet de beste vrienden van brillen 😩. Het blijft dus voor bijzondere gelegenheden bijvoorbeeld als ik iemand bezoek wie ik weet dat die kwetsbaar is.

Blijf gezond! (en ga ook naar buiten, niet bewegen is niet gezond!)

Leave a Reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.