Poppen kleding maken

Spread the love

Poppen kleding maken voor kleine poppen zoals barbie, Blythe enz is anders dan kleding voor mij of mijn kinderen. Omdat ze zo klein zijn is het niet mogelijk bijvoorbeeld mouwen op dezelfde manier te naaien als bij grote patronen voor kinderen/mensen. In deze post wil ik delen wat ik leerde over poppen kleding maken van mijn eigen ervaring en welke materialen gebruik ik graag.

Wat u moet weten over Naaien van kleine kleding voor poppen
Naden moeten in het bijzonder kleiner zijn dan in kleding van mensen, en er is altijd het probleem van te veel stof in de mouwen. Stof is veel dikker op een pop dan op een persoon. Bovendien moet je meestal het kledingstuk aan elkaar naaien in een andere volgorde dan u zou doen voor de volledige schaal kleding.

dus:

1. gebruik dunne stoffen. De lagen stof zijn veel dikke  aan de pop dan aan een persoon.
2. naden: 1/4 inch of smaller.

3. geen zigzag of overlock afwerking van de naden. Gebruik fray check. Fray check is een vloeibare naad dicht maker dat voorkomt rafelen en beveilig raffelige draadeindjes.
materialen op poppen kleding maken
4. Ik gebruik de kleinste plastische drukkers voor sluitingen. ze sluiten heel goed maar niet zo sterk als metallic drukkers zodat je niet zo veel kracht hoeft te gebruiken om ze van elkaar te krijgen.
5. De opening van een jurk of shirt is op de rug.
6. In plaats van zomen naai ik liever een voering in het bovenste deel van de jurk en de voering knip ik dan na het keren zodat eer een 1/4 of 3/8 inches naar blijft. op deze manier is de hals mooi en ik kan de drukkers in de naden naaien zodat ze onzichtbaar zijn op de rug.

dressdressesDit is een patroon dat ik zelf ontwikkeld heb. Ik heb al veel varianten van dit patroon gemaakt en ik verkoop ze op etsy.com

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.