Day dreaming – applique quilt

Spread the love
"Day dreaming" 2014 50 cm x 85 cm (20'' x 34'')

Het patroon “Woodland Nymph” heb ik jaren geleden gekocht in een uitverkoop actie in een quilt winkel die inmiddels niet meer bestaat. Het is een patroon uit een serie van 4 en ik heb (gelukkig) slechts één ervan gekocht. Ik heb in dezelfde winkel ook de stoffen gekozen en op dezelfde dag ben ik begonnen.

Het was mijn droom een eigen quiltwinkel op dezelfde locatie te openen. Ik zag het voor me en deze quilt zou in mijn winkel gehangen. Deze droom is helaas nog niet waar geworden. Ik noem deze quilt ‘Day dreaming”. Het zal me altijd herinneren aan mijn droom.

Het was de eerste keer dat ik met de hand ging appliqueren. Ik heb altijd de neiging om een te moeilijk project te kiezen bij de eerste poging met een nieuwe techniek. De dunne lijnen in dit applique zijn smaller dan 1/4 inch, wat betekent dat de naden ook erg klein zijn. Bovendien moest ik zelf verzinnen hoe ik de puntige hoeken moet werken. Ik heb het nergens eerder geleerd.

Het maken van dit quilt duurde langer dan 2 jaar want Ik gaf het steeds op!  Elke keer weer lag het quilt weken opzij gelegd tussen de andere UFO’s en elke keer weer besloot ik hem een kans toch te geven.

Uiteindelijk is de quilt af.
Gequild met de machine. Machine quilten vind ik een leuke klus. Ik vind het leuk om een patroon voor het quilten te zoeken totdat het juiste patroon is gevonden en alles klopt.

Het patroon zelf heb ik al weggegeven in de laatste Regio dag van de quiltersgilde.
Ik kreeg ook complimenten op het machine quilten. De achterkant van de quilt vind ik ook mooi

 

1 gedachte over “Day dreaming – applique quilt”

  1. Pingback: UFO table runner (tafelkleed) – Maak iets moois

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.