Tijd voor een UFO

Spread the love

Zoals elke quilter heb ik ook een verzameling van UFO’s. Als je geen quilter bent denk je nu misschien “hé?”
Quilters UFO’s zijn geen vliegende objecten (tenzij we ze rond gooien omdat ze zo lelijk zijn). Quilters UFO’s zijn Unfinished objects. Die zijn delen van quilts dat we ooit begonnen maar nooit afgemaakt hebben. Ik heb patches, lapjes met borduursels, wat quilt toppen en quilts half gequild. Ik ben wél van plan ze allemaal ooit af te maken. Als ik ze echt echt lelijk vind en weet zeker dat het niets wordt dan bewaar ik ze niet als UFO’s. Ik heb ook een keer een mini quilt dat ik aan het quilten was in een moment van boosheid en teleurstelling van het resultaat gewoon naar de container in de tuin gelopen en de quilt weggegooid en dat was nadat ik maanden lang nog twijfelde of ik de quilt wel een kans moet geven.

Onlangs lees ik op facebook over een actie “Little quilts of love” waarvoor mini quilts van precies 50 cm x 70 cm worden gemaakt en aan een afdeling van een ziekenhuis worden gegeven waarin te vroeg geboren baby’s in couveuses liggen. Omdat de baby’s niet tegen het fluorescent licht kunnen worden de couveuses bedenkt met gevouwen ziekenhuisdekens. Sommige baby’s liggen daar weken en zelfs maanden en de ouders zijn gespannen en bang dus sommige quilters dachten dat het een goed idee was de afdeling kleur te geven om wat vrolijker en optimistisch te maken. Daarom de bepaalde afmetingen van de quilts. Het zijn de afmetingen van een couveuse.

Ik dacht meteen aan 4 blokken met borduur die ik ooit heb gemaakt uit een patroon een vriendin uit Australië me heeft gestuurd. De quilt was te groot en na 4 blokken had ik geen zin meer.

Ik heb van de 4 blokken 2 quilts gemaakt. Ik heb voorgenomen om ze af te maken en nog 2 little quilts of love te maken en afleveren als ik op vakantie ga deze zommer.

Dus deze 2 UFO’s zullen uit mijn oneindige verzameling naar een goed doel gaan. Dat vind ik een win-win situatie.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.