Hip boek tasje

Spread the love

Ik neem altijd een boek mee in mijn tas. Als de kaft van het boek van papier is ipv gebonden dan is er een kans dat het beschadigd wordt door de andere spullen in mijn volle tas. Daarom dacht ik dat ik een boek tasje nodig had met een dikke tussenvulling om het boek echt te beschermen.

Ik heb 2 tasjes gemaakt voor 2 maten van boeken: een dikke paperback en een ietsje groter maar dunner boek. Hele dikke en zware boeken lees ik zowiezo gewoon thuis en niet in de bus 😛

Materialen:

  • quiltstoffen (katoen) voor de buitenkant, quiltstof voor de voering, katoen of bamboo quilt tussenvulling
  • stukje 4 inch x 8 inch tafelzeil
  • 25 cm rits (een lange rits kan je korter maken)
  • naaigaren en naaigaren die passen bij de kleur van de tafelzeil en bij de kleur van de stof voor de buitenkant.
andere benodigdheden/gereedschap:
  • ritsvoetje voor de naaimachine
  • clips en spelden
Instructies:
Knip 2 rechthoeken van 18 x 26 cm van de katoenen stof voor de buitenkant en van de stof voor de voering en van de tussenvulling. dus totaal 6 rechthoeken.

Knip 2 vierkanten van 12 x 12 cm van de tafelzeil en knip elke vierkant diagonaal zodat je van 2 vierkanten – 4 driehoeken krijgt.

Leg een rechthoek van buitenkant stof met de goed kant naar boven op een rechthoek van tussenvulling en leg de tafelzeil driehoeken exact op de hoeken van de lange onderrand neer (de onderkant van het boektasje) ook met de goede kant naar boven. Zet ze met clips vast en stik de schuine randen vast. Herhaal voor de achterkant van het boektasje met de andere rechthoek van buitenkant stof en de andere 2 tafelzeil driehoeken.

Leg een deel van voering met de goede kant naar boven neer. Leg de rits zo bij de lange rand neer dat de goede kant boven ligt. Er op leg je een deel met tafelzeil driehoeken met de verkeerde kant. De rits ligt nu tussen de beide delen in. Speld de delen aan elkaar vast.

Neem een ritsvoetje en stik de randen met de rits op elkaar. Draai nu de delen om zodat de rits tevoorschijn komt.

Leg het andere deel van buitenkant met de goede kant boven. Leg de rits erboven met  goede kanten op elkaar. Leg daarna het deel voreing goed kant naar onderen op de rits. Het ligt ook op het andere deel van de voering.  speld vast en stik de rand met de rits.

Als je nu de delen omdraait heb je nu aan beide kanten van de rits twee delen vastgestikt. Stik met een bijpassende kleur garen rechts en links van de rits de delen 0,5 cm door en op elkaar.
Doe de rits open. Leg de delen van de voeren op elkaar met de goede kanten op elkaar. Vanzelf liggen de delen van de buitenkant stof ook op elkaar. De tafelzeil driehoeken liggen ertussen in op elkaar. speld of clip de buitenranden op elkaar. Stik rondom en laat bij de lange randen van de voering ongeveer 10 cm open (voor het keren)
Knip de hoeken schuin af.
Keer het buitenkant deel door  de opening in de voering. de hoeken netjes in vorm brengen.
De randen bij de opening omvouwen en de opening dichtstikken.
De voering in het tasje leggen. het tasje strijken. Rits dichtdoen.
In het andere boektasje is de rits aan de korte rand .

En bij deze heb ik ook een project voor de quilting bingo af!

Klik op de bingo kaart als je een lege kaart voor jezelf wilt downloaden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.