Watermelon portemonnee

Spread the love

Deze zomer ga ik op vakantie naar mijn geboorteland en als voorbereidingen ben ik van plan een rugzak te maken. Ik wil in de rug van de rugzak een vakje met een rits maken zodat mijn portemonnee altijd tegen mijn rug blijft. Ik vind het veilig tegen zakenrollers.
Maar zodat de rugzak ook lekker plat tegen mijn rug blijft zitten moet mijn portemonnee plat zijn. Mijn huidige portemonnee is z’n kubusvormig. Veel te dik voor mijn idee. Daarom moest ik ook een nieuwe portemonnee maken. De rugzak ben ik niet eens begonnen (ik heb een vaag idee) maar de portemonnee  is klaar!

Ik denk dat het makkelijk om te begrijpen hoe ik de portemonnee heb gemaakt als je ik de foto’s volgt. De afmetingen van de delen zijn als gevolgd:
achterkant: 21 cm x 22 cm (gemaakt van 2 delen en kant band voor versiering)
binnenkant: 21 cm x 22 cm groen batik stof
vakjes voor pasjes en kaarten:  12 cm x 21 cm , 15 cm x 21 cm , 17 cm x 21 cm (met versteviging en dubbel gevouwen)
vakje voor briefgeld:
18 cm x 21 cm (met versteviging en dubbel gevouwen) op dit vakje wordt het vakje met raam en plooien gezet.
vakje met raam: 15 cm x 23,5 (langer dan de breedte van de portemonnee wegens het vakje voor kleingeld met plooien), achterkant voor deze vakjes (wordt ook een vakje voor briefgeld)
deksel voor kleingeld vakje: half cirkel
Alle delen met strijkbare versteviging materiaal stevig maken.

andere benodigdheden:
2 drukknoppen, bias band voor afwerken, stukje doorzichtig tafelzeil voor raampje
En ik vond ook Clover Wonder Clips heel erg handig voor het naaien van de band om de portemonnee want als je zo ver bent zijn de zijkanten van de portemonnee heel dik en kan je echt geen spelden gebruiken.

Ik denkt dat alles duidelijk is met de foto’s en je kan natuurlijk ook nieuwe vakjes verzinnen. Als iets niet helemaal duidelijk en wil je iets vragen kan je altijd een reactie schrijven of direct naar mijn email schrijven: ayala [at] quiltenhobby.nl (vervang de [at] met @, ik schrijf het zo zodat de zoekmachine’s mijn emails niet herkennen voor spam)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.