Luchtverfrisser zelf maken

Spread the love

Het idee en de instructies kwam ik tegen in het boek “A sustainable wardrobe” (Een duurzame kledingkast, het boek is in het Nederlads maar de title is in het Engels🤷‍♀️) geschreven door Stephanie van den Sigtenhorst.
Het boek gaat over het veranderen van je garderobe en koopgedrag van fast fashion naar duurzaam. Het was interessant om te lezen, ook al ben ik persoonlijk minder geïnteresseerd in duurzaam winkelen. Ik ben meer een doe-het-zelver, ik wil dingen zelf maken in plaats van ze te kopen.

Maar er stonden ook een aantal interessante recepten in dit boek, bijvoorbeeld om zelf wasmiddel te maken! Dat ga ik zeker ook proberen!

De luchtverfrisser is bedoelt voor in je kledingkast zodat je kleding ook in de kast lekker blijven ruiken en je maakt het eigenlijk van alles wat je al in huis zeker hebt: glazen potjes, lapjes stof, touwtje (of elastiekje maar we gaan voor iets MOOIS maken), witte rijst en etherische olie.

Eerst verwijder je de stickers van de potjes door ze een tijdje in het water te laten liggen totdat de sticker er vanzelf af komt. niet wrijven of krabben, want dan komt de sticker niet helemaal los en blijft er lijm op de pot zitten. Vul de potten met rijst en voeg een paar druppels etherische olie toe.

Vervolgens bedek je de pot met een stuk stof dat in een cirkel is geknipt (ik gebruik hier liever een zigzagschaar, zodat de stof niet rafelt en het is ook nog eens elegant) en knoop er een stuk touw omheen zodat de stof goed blijft zitten.

Plaatst het potje achterin de kast zodat je het niet per ongelukt laat vallen als je kleding uithaalt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.